Dividendinkomen oktober 2018

Dividendinkomen oktober 2018

In oktober was mijn dividendinkomen € 26,78.

Niet echt veel. Maar ik heb dan ook weinig aandelen in de portefeuille die in oktober dividend betalen.

Hieronder staan de bedragen die ik in oktober heb ontvangen. De vreemde valuta zijn omgerekend naar euro’s.

Totaal€ 26,78
COCA-COLA COMPANY€ 6,42
SLIGRO€ 7,70
ILLINOIS TOOL WORKS€ 4,35
REALTY INCOME CORPORAT€ 4,38
RPM INTERNATIONAL€ 3,93

Ik let er nooit op wanneer ik aandelen koop. Per kwartaal of per jaar uitkeren het maakt mij allemaal niets uit. Als het geld maar binnenkomt. Nu ik de cijfers zie zou ik er bijna gaan zoeken naar bedrijven die dividend betalen in oktober.

Gelukkig kan je de cijfers altijd nog jaar op jaar vergelijken. In oktober 2017 ontving ik € 10,10 dividend. Als je het zo bekijkt is mijn dividend met 165% gegroeid.

Ten opzichte van vorige jaar zijn er drie dividenduitkeringen van nieuwe bedrijven. Sligro betaalde zijn half jaarlijks interimdividend. Illinois Tool Works en RPM International hebben weer keurig op tijd het kwartaaldividend uitgekeerd.

Deze maand waren er geen dividendverlagingen en één dividendverhoging. Realty Income verhoogde zijn dividend met 0,23%. Het is de 98ste verhoging sinds de beursnotering in 1994.

De EUR/USD-koers zorgde deze maand voor een klein voordeel. De gemiddelde koers van mijn transacties was in oktober 1,15 tegen 1,18 in oktober vorig jaar.

Cumulatief dividendinkomen

Dit jaar is mijn totale dividendinkomen tot nu toe € 791,97. Dit is 36 % hoger dan dezelfde periode in 2017.

Nieuwe aankopen

De afgelopen maand heb ik drie nieuwe aankopen gedaan.

Op 3 oktober heb ik 12 aandelen A.O. Smith Corporation gekocht (NYSE:AOS) gekocht voor $ 52,37. A. O. Smith Corporation is een Amerikaanse fabrikant van zowel huishoudelijke als commerciële waterverwarmers en boilers. Het is de grootste fabrikant en verkoper van boilers in Noord-Amerika. Het levert ook water- en luchtbehandelingsproducten op de Aziatische markt. De onderneming betaald al 49 jaar een stijgend dividend uit. De afgelopen 10 jaar is het dividend met gemiddeld 16,9% per jaar gegroeid. Het dividendrendement is 1,7 %.

Op 11 oktober 2018 heb ik 24 aandelen WH Smith PLC (LON:SMWH) gekocht voor een prijs van £ 18,61 per aandeel. WH Smith is een Britse retailer op het gebied van boeken en nieuws voor reizende klanten. De winkels zijn te vinden op vliegvelden, stations en winkelstraten. De laatste 11 jaar heeft het bedrijf een stijgend dividend uitbetaald. Het afgelopen decennium is het dividend met gemiddeld 12,5 % per jaar verhoogd. Het dividendrendement is 2,9 %.

Op 15 oktober heb ik 13 aandelen H.B. Fuller gekocht (NYSE:FUL) gekocht voor $ 46,50. H. B. Fuller Company ontwikkelt, produceert en verkoopt lijmen en kitten en andere specialistische chemicaliën. De onderneming betaald al 49 jaar een stijgend dividend uit. De afgelopen 10 jaar is het dividend met gemiddeld 9,4 % per jaar gegroeid. Het dividendrendement is 1,3 %. 

Deze aankopen voegen € 31,26 toe aan mijn jaarlijks dividendinkomen.

Hoe was jouw maand oktober?

Disclaimer: De auteur heeft een positie in alle genoemde aandelen.

De kleine belegger

De kleine belegger is in 2013 begonnen met beleggen in aandelen. Hij is bijzonder geïnteresseerd in bedrijven die elk jaar een stijgend dividend betalen. Sinds 2018 schrijft hij over de voortgang van zijn aandelenportefeuille op dit blog.

Naast beleggen in aandelen is hij sinds 2013 succesvol actief in crowdfunding via het platform van Bondora. Zijn rendement is 14,6%. Dit is na aftrek van kosten en wanbetalingen.

7 reacties