Dividendinkomen update juli 2018

Dividendinkomen update juli 2018

Mijn dividendinkomen in Juli was € 121,44.

Dit lijkt heel wat. Maar het grootste deel is het speciaal dividend van Sligro. Zonder de eenmalige uitkering van Sligro is het dividendinkomen €15,46.

Juli is traditioneel een maand met weinig dividendbetalingen. De bedrijven die jaarlijks dividend uitkeren hebben dit gedaan in April, Mei en Juni. De interim-dividenduitkeringen beginnen pas in september. Er zijn een paar  bedrijven die het kwartaaldividend uitkeren in Juli. Ik heb er twee in mijn portefeuille; Coca-Cola en Pepsi.

Hieronder staan de bedragen die ik in Juli heb ontvangen. De vreemde valuta zijn omgerekend naar euro’s.

COCA-COLA COMPANY (THE€ 6,36
PEPSICO€ 4,77
REALTY INCOME CORPORAT
€ 4,33
SLIGRO
€ 105,98
Totaal€ 121,44

Vergeleken met vorig jaar juli is het dividendinkomen flink gestegen. Dit komt voornamelijk door de aankoop van aandelen PepsiCo in april van dit jaar. Hierbij laat ik het eenmalige speciaal dividend van Sligro buiten beschouwing.

De gemiddelde EUR/USD wisselkoers van mijn transacties was 1,17. Dit is 2,6% hoger dan de 1,14 van vorige jaar Juli. Ik krijg dus minder inkomsten voor dezelfde dollars. Gelukkig wordt deze daling gecompenseerd door de dividendgroei.

Nieuwe aankopen

In Juli kocht ik twee nieuwe aandelen.

Op donderdag 19 juli 2018 heb ik 14 aandelen Sligro Food Group voor € 43,90 per aandeel. Dit bedrijf stond al een tijd op mijn verlanglijstje maar ik had elke keer geen geld over om te beleggen of het aandeel was te hoog gewaardeerd. Na de presentatie van de half jaarcijfers daalde de koers en heb ik een paar aandelen opgepikt. Gezien de onzekerheden is deze aankoop een beetje speculatief maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.

Op 12 juli 2018 heb ik 72 aandelen Sage Group PLC (LON: SGE) gekocht voor een prijs van ₤6,218 per aandeel. De bouwer van boekhoudsoftware en aanverwante producten is mijn tweede Britse aankoop. Ook dit aandeel kocht ik op in een dip. Het management gaf in April een omzetwaarschuwing. Het groeitempo ligt dit jaar niet op de gebruikelijke 8% maar op 7%. In juli was koers nog niet volledig hersteld. Hier heb ik van geprofiteerd.

Samen voegen deze aankopen €28,78 toe aan mijn jaarlijks dividendinkomen.

Foto: Ville Oksanen

De kleine belegger

De kleine belegger is in 2013 begonnen met beleggen in aandelen. Hij is bijzonder geïnteresseerd in bedrijven die elk jaar een stijgend dividend betalen. Sinds 2018 schrijft hij over de voortgang van zijn aandelenportefeuille op dit blog.

Naast beleggen in aandelen is hij sinds 2013 succesvol actief in crowdfunding via het platform van Bondora. Zijn rendement is 14,6%. Dit is na aftrek van kosten en wanbetalingen.

Geef een reactie